GEROSIOS PATIRTIES SKLAIDOS RENGINYS „ATRADIMŲ DŽIAUGSMAS“

  • Paskelbė : Justina Ambrazaitienė
  • Paskelbta: 2023-05-26
  • Kategorija: Renginiai

          Gegužės 24 d. mokykloje vyko pradinių klasių mokytojų gerosios patirties sklaidos renginys - praktikumas „Atradimų džiaugsmas“. Į renginį atvyko pradinių klasių mokytojos ir 1 – 4 klasių mokinių komandos iš Kauno r. Jonučių progimnazijos, Mastaičių mokyklos – daugiafunkcio centro, Karmėlavos B. Buračo gimnazijos, Rokų mokyklos – darželio, Raudondvario A. ir A. Kriauzų pradinės mokyklos.

            Renginio metu  mūsų mokyklos mokiniai pristatė temos „Ką aš žinau apie cukrų?“ atliktus tiriamuosius darbus. Jaunieji tyrinėtojai pristatė cukraus istoriją, kalbėjo apie cukraus gamybą, tyrė cukrų maisto  produktuose, aptarė cukraus  ir sveikos mitybos santykį. Tiriamoji veikla, kuri truko du mėnesius, buvo organizuojama pagal fenomenais grįsto ugdymo metodiką.

            Į praktikumą atvykę mokiniai ir mokytojos buvo įtraukti į aktyvią veiklą. Ieškojo atsakymų į pateiktus klausimus, sprendė kryžiažodžio užduotis, dalyvavo loterijoje, bendravo su mūsų mokiniais ir domėjosi jų stenduose pateikta medžiaga. Antrojoje renginio dalyje mokiniai atliko praktinius tiriamuosius darbus „mažosiose laboratorijose“, įsivertino savo veiklą, aptarė, ką naujo sužinojo apie cukrų, pasidžiaugė „saldžiais prizais“.

            Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos pademonstravo puikius praktinės tiriamosios veiklos organizavimo bei patrauklios estetinės  ugdomosios aplinkos kūrimo gebėjimus.

                                                                        Ugdymo skyriaus vedėja Irena Vaitkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas